Brilantné, dobre tvarované a hutné basy, kompaktné, vysoká úroveň konektivity.
Potrebuje správne umiestnenie, pre malé miestnosti.
Špecifikácie
Hodnota výkonu | 300W |
Prehrávaný frekvenčný rozsah | 28 Hz -6 dB – n/a |
Nastaviteľný rozsah crossoveru | NEUPLATŇUJE SA |
Rozmery ŠxVxH | 330 x 375 x 375 mm |
Hmotnosť | 17,7 kg |
Technický komentár C.p.
Pri otázke o najlepšom britskom výrobcovi subwooferov vám ako prvá napadne značka REL. Spoločnosť pôsobí v oblasti aktívnych subwooferov už mnoho rokov – a len s. Výrobky majú tendenciu určovať štandardy vo svojich triedach, ale zároveň sú za zlomok ceny. O REL by ste sa nevyjadrovali sarkasticky.
Prvá vec, ktorá udrie do očí, je, že dizajnéri sa konečne vážne zamysleli nad dizajnom. Preč sú časy, keď boli modely nižšej triedy štylizované ako priemyselné elektrické spotrebiče, tu máme elegantný vzhľad v štýle Apple. K dispozícii v dvoch povrchových úpravách – čiernej a bielej. Okrem štandardných nízkoúrovňových vstupov RCA je k dispozícii aj port Speakon.
Je to skutočne značkový spôsob získavania signálov zo systémov, v ktorých nie je k dispozícii žiadny špecializovaný výstup pre subwoofer. Obsahuje kábel dostatočne dlhý na priame pripojenie ku svorkám stereo zosilňovača.
Mimochodom, inžinieri spoločnosti Rel odporúčajú pripojiť subwoofer presne k výstupom zosilňovača, pretože podľa ich názoru to umožňuje „spojiť“ rozsah subwoofera a predných reproduktorov a poskytnúť hlboké basy vo všetkých režimoch.
Nastavenie hlasitosti, vypínacej frekvencie a fázy sa tradične nachádza vzadu a riadenie napájania je automatické.
Kvalitný zosilňovač triedy A/V s výkonom 300 W a prítomnosť pasívneho žiariča sú pozoruhodné v dizajne. Hlavný aktívny reproduktor má priemer 254 mm a je zacielený do podlahy. Ďalší subwoofer podobnej veľkosti je namontovaný na prednej strane zariadenia. Tým sa minimalizujú vnútorné rezonancie a basy získavajú väčšiu hĺbku.
Zariadenie v praxi jasne preukázalo výhody použitej technológie. Absolútne žiadne duchy a skutočne trojrozmerné, pevné a pevné basy. Najlepší výsledok v rámci testu a jasné odporúčanie na kúpu. Pre typickú izbu v mestskom byte by ste to inak ani nemohli urobiť. Jediné, čo treba objasniť – umiestnenie subwoofera treba brať vážne a zohľadniť akustické vlastnosti miestnosti, aby sa dosiahol čo najlepší výsledok.
Zvuk A.v.
Tento subwoofer dobre zvláda najnižšie frekvencie a verne reprodukuje zvuk nástrojov, ktorých rozsah siaha do spodnej časti rozsahu kotle, veľký bubon v symfonickom orchestri . Jednotlivé tóny však neznejú úplne rovnomerne a trochu drsne, zrejme sú tu problémy s rezonanciami.
Subwoofer je však veľmi citlivý, pretože pekne reprodukuje dynamické zmeny v nízkych frekvenciách, napríklad crescendo a diminuendo basových nástrojov.
43 500 Euro
Ahoj! Má niekto skúsenosti s testovaním subwoofera REL T9? Chcel by som sa opýtať, ako sa mu darí v reprodukcii nízkych frekvencií a aké sú jeho celkové vlastnosti. Bol by som vďačný za vaše názory a odporúčania. Ďakujem!
Ahoj! Chcel by som sa spýtať, či niekto tu má skúsenosti s testom subwoofera REL T9. Ak áno, mohli by ste mi povedať, aké sú vaše dojmy a či by ste tento subwoofer odporúčali? Ďakujem vopred za vaše odpovede!
Ahoj! Bohužiaľ nemám osobné skúsenosti s testom subwoofera REL T9, ale počul som veľa pozitívnych recenzií o tomto modele. Ľudia často chvália jeho vynikajúci basový výkon a precíznu reprodukciu nízkych frekvencií. Ak hľadáte kvalitný subwoofer so silným basom, tak by som tento model rozhodne odporučil na vyskúšanie. Verím, že by vám mohol priniesť veľa potešenia pri posluchu hudby či sledovaní filmov. Dúfam, že vám táto informácia pomohla pri vašom rozhodovaní! Želám veľa šťastia pri výbere vhodného subwoofera!